gevelbekleding
Beste Service

Gevelbekleding

Uw gevel bepaalt de uitstraling van uw woning. Het is het eerste wat men zien als men bij u aan huis komt. Een mooie gevel geeft allure aan uw huis. Daarnaast is een gevel ook functioneel: hij beschermt uw huis tegen alle weersomstandigheden. Elke gevelbekleding kan gecombineerd worden met gevelisolatie.

Zo doet u uw energiefactuur voor een groot stuk dalen. Denkt u er aan om uw gevel mooi te laten bekleden? Wij bekijken samen met u welke mogelijkheden er voor uw gevel bestaan en wij geven u raad over welke gevelbekleding het beste is voor uw woning. Zo hebt u bijvoorbeeld de keuze tussen verschillende materialen:

Mogelijkheden voor gevelbekleding

Deze geven een natuurlijke look aan uw woning. U kunt kiezen tussen verschillende afmetingen en uitvoeringen. Ook de manier van plaatsen bepaalt het uitzicht van uw gevel. Eventueel kunt u de natuurleien van uw dak laten aansluiten bij de natuurleien van uw gevel. Dit geeft een zeer harmonieus en klassevolle uitstraling.
Deze hebben een ietwat strakker uitzicht dan natuurleien. Ze kunnen ook perfect aansluiten bij de leien van het dak. U kunt ook hier kiezen voor verschillende afmetingen en manieren van plaatsen.
Dit zijn kunststof stroken (planchetten) die horizontaal op de gevel aangebracht worden. Zij geven uw gevel een unieke uitstraling. Bovendien zijn ze goed isolerend, zodat uw energiefactuur aanzienlijk daalt. Er zijn heel wat soorten sidings: strakke of hout-look afwerking bijvoorbeeld. U kunt bovendien kiezen tussen heel wat kleuren, zodat u uw sidings perfect kunt laten aansluiten bij uw dak, ramen en deuren. Dankzij onze ervaring kunnen wij u goed kleurenadvies geven voor uw sidings.
Dit zijn flexibele gevelbekledingen die zich aanpassen aan elk oppervlak. Uw woning krijgt een zeer klassevolle uitstraling met een gevelbekleding van zink of koper. Bovendien zijn deze materialen duurzaam en recycleerbaar.

•VMzink bestaat in verschillende afwerkingen: Azengar, gelakt zink, natuurlijk zink, Quartz-zink, Anthra-zink of Pigmento bijvoorbeeld. Zink heeft van nature uit een glanzend uitzicht. Na een tijd krijgt het een mooie patina waardoor het natuurlijke aspect goed tot uiting komt. Wij geven u graag meer uitleg over de verschillende toepassingen hiervan.

•Koper is eveneens een buigzaam, natuurlijk en duurzaam materiaal. Het is iets duurder dan VMzink, maar de uitstraling is dan ook zeer rijkelijk. Koper heeft oorspronkelijk een glanzend geel-achtig uiterlijk. Dit gaat langzaam over in goudbruin en na een 10-tal jaren wordt dit mooi koper-groen. Elke zink en koperwerking heeft een andere look. Aan de hand van onze voorbeelden kunnen wij u al een eerste idee geven hoe de afwerking van uw gevel er zal uitzien.